Persbericht

Microlab zet in op duurzaamheid en toekomstbestendig ecosysteem op Strijp-S.

Eindhoven, 14 December 2023

In het kader van de lopende herontwikkelingen op Strijp-S, zoals recent bekend gemaakt in het Eindhovens Dagblad, kondigt Microlab zijn plannen aan om het bedrijfspand naar een A-label te brengen. Het primaire doel is het borgen van het unieke en diverse ecosysteem dat Microlab sinds 2016 heeft opgebouwd, terwijl bestaand vastgoed op een duurzame manier wordt gemoderniseerd. Microlab Strijp S blijft dus bestaan!

Verduurzaming met Open Deuren

Microlab streeft ernaar om de verduurzaming te realiseren zonder de huidige activiteiten te onderbreken. "De komende jaren zal dit deel van Strijp-S een grote zichtbare verandering ondergaan. Dit gaat over het bijbouwen van woningen én het onder andere verduurzamen van Microlab. Het gebied zal tijdens deze verandering in gebruik blijven zoals dat ook op de andere delen van Strijp-S gewerkt heeft," zegt Thijs van Dieren, directeur van Park Strijp Beheer, eigenaar van het gebouw.

Toekomstbestendig Ecosysteem

"We zijn trots dat Microlab een blijvende rol kan vervullen in het bredere ecosysteem van Strijp-S. Van ambachtelijke makers tot mensen die de hele dag achter een laptop zitten, evenals maatschappelijke organisaties zoals Stichting Radar en Stichting Lumens, iedereen heeft hier een plek," aldus Luuk Visser, mede-oprichter van Microlab.

Partnerschap en Onderwijs

Naast de huisvesting van diverse maatschappelijke organisaties zet Microlab zich ook in voor het onderwijs. "Onze samenwerkingen met Design Academy Eindhoven, SintLucas en Summa zijn een kernonderdeel van onze toekomstvisie," benadrukt Visser.

Vooruitblik

Met deze stappen streeft Microlab ernaar een voorbeeld te zijn in de regio van hoe bedrijven een evenwicht kunnen vinden tussen economische vitaliteit en ecologische verantwoordelijkheid. Waarbij onze kernactiviteiten zullen blijven bijdragen aan het versterken van het ondernemersklimaat, de maakindustrie en regionale talentontwikkeling.—------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie:

Rik Visser
Microlab
+31(0)6 45316930
rik@microlab.nl

 

Duurzame toekomst Microlab Eindhoven
Luuk Visser (Microlab), Alwin Beernink (PSB), Thijs van Dieren (PSB) en Rik Visser (Microlab)